Clicky


Vliegtuig in brand op vliegveld Las Vegas

Vliegtuig in brand op vliegveld Las Vegas [+foto]
09-09-2015 09:12 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

LAS VEGAS (ANP/RTR) - Het vliegverkeer op McCarran International Airport in Las Vegas is in de nacht van dinsdag op woensdag weer volledig hervat. Een start- en landingsbaan op de internationale luchthaven was enige tijd afgesloten nadat dinsdag brand was uitgebroken in een vliegtuig van British Airways, dat op punt van vertrekken stond. De baan waar het toestel op stond werd rond middernacht weer vrijgegeven.

De Boeing 777 was met 172 mensen aan boord bezig met vaart maken voor het opstijgen toen de linkermotor in brand vloog. De start werd afgebroken. Iedereen kon het toestel binnen vijf minuten via noodglijbanen verlaten, waarna de brandweer de brand bluste. Zeker veertien inzittenden liepen bij de evacuatie lichte verwondingen op.

Een sportjournalist van de Britse krant The Guardian was aan boord. Hij twitterde dat hij sliep tijdens de start, maar wakker werd toen het vliegtuig abrupt tot stilstand kwam. "Ik rook een brandlucht en zag rook, maar het was aan de andere kant van het vliegtuig. Iemand zei dat een paar ramen zijn gesmolten door het vuur.'' Volgens Jacob Steinberg was er "veel paniek''. Het toestel zou naar luchthaven Londen Gatwick vliegen. Er waren 159 passagiers en dertien bemanningsleden aan boord.

McCarran International Airport bleef ondanks de rumoer open. Een start- en landingsbaan ging dicht, maar de andere drie banen konden gewoon worden gebruikt. Toch besloot de Amerikaanse luchtvaartautoriteit dat verschillende vluchten naar Las Vegas niet mochten vertrekken.