Clicky


Nunner Logistics opent nieuw warehouse in Polen

Nunner Logistics opent nieuw warehouse in Polen
09-09-2015 09:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

HELMOND - NUNNER Logistics heeft vandaag bekend gemaakt dat het in het Poolse Sosnowiec (dicht bij Katowice) onlangs een nieuw gebouwd logistiek centrum van 10.000m2 in gebruik heeft genomen.

De nieuwe locatie beschikt onder meer over een magazijn voor “general cargo”, een gedeelte dat geschikt is voor gevaarlijke en ongevaarlijke chemicaliën, een cross-dock dat ter beschikking staat van Europese partners met een 24uurs distributie systeem in Polen en een distributie netwerk naar andere Centraal Europese landen. Het warehouse ligt dicht bij de spoorterminal van Slawkow met aansluiting op zowel het West Europese als het Russiche spoorwegnetwerk.

“NUNNER Logistics biedt haar klanten toegang tot distributienetwerken van wereldklasse. Onze processen, informatiesystemen, locaties en materiaal zijn allemaal optimaal afgestemd op een veilig en efficient management van alle verpakte goederen inclusief chemicalien”, zegt Marcin Szostak, NUNNER’s Managing Director in Polen.

“NUNNER’s groeiende klanten portfolio in de chemische industrie maakte het noodzakelijk om meer opslagcapaciteit te genereren. We kunnen nu een schitterende oplossing aanbieden in een van de meest geïndustrialiseerde gebieden van Polen. Ook klanten in andere marktsegmenten zoals automotive en high tech zullen voordeel hebben van deze nieuwe locatie."

“De vraag naar dit soort oplossingen in Polen groeit nog altijd hard”, geeft Erwin Cootjans, CEO van NUNNER Logistics aan. “Er worden nog steeds fabrieken geopend in Polen en de economie is de laatste jaren gewoon doorgegroeid ondanks de crisis in de rest van Europa. We gaan de nieuwe locatie ook gebruiken als verbinding naar het Russische spoorwegnet”.

Door deze acquisitie bouwt NUNNER Logistics actief verder aan haar product portfolio in Oost Europa, bijzonder voor wat betreft het internationale vervoer en op gebied van contract logistics. De opstart van dit nieuwe warehouse zal het bedrijf in staat stellen om haar bestaande en toekomstige opdrachtgevers nog betere oplossingen te bieden voor alle logistieke uitdagingen in de regio.