Transport Online - Economische groei eurozone valt mee

Economische groei eurozone valt mee

Economische groei eurozone valt mee
08-09-2015 11:34 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

LUXEMBURG (ANP) - De economische groei in de eurozone lag vorig kwartaal iets hoger dan eerder werd gedacht. Dat blijkt uit een nieuwe schatting die Europees statistiekbureau Eurostat dinsdag heeft gepubliceerd.

De economie van de eurolanden groeide in het tweede kwartaal gemiddeld met 0,4 procent ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Vorige maand werd op basis van een eerste schatting een plus van 0,3 procent gemeld. In de eerste drie maanden van 2015 bedroeg de groei 0,5 procent.

In alle eurolanden werd groei gemeten, behalve in Frankrijk. Daar stagneerde de economie op het peil van het eerste kwartaal. De sterkste vooruitgang werd met een plus van 1 tot 1,2 procent gemeten in Letland, Spanje en Malta. In Nederland bleef de groei beperkt tot 0,1 procent, meldde het CBS vorige maand.

De groei in de eurozone zet de komende tijd gestaag door, voorspelde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) dinsdag. Volgens de denktank trekt de Franse economie weer aan, terwijl de groei in Duitsland en Italië stabiliseert.

Buiten de eurozone voorziet de OESO een afzwakkende groei in de Verenigde Staten en Groot-Brittannië. In China zijn de vooruitzichten volgens de club van rijke landen duidelijk verslechterd, terwijl het voorzichtige herstel dat zich in Rusland leek af te tekenen ook weer is verdwenen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen