Clicky


Trucks&Trailers eist opheffing blokkade Van Vliet Trucks vrachtwagens

Trucks&Trailers eist opheffing blokkade Van Vliet Trucks vrachtwagens
08-09-2015 10:28 | Transport | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM/VOORBURG - Brancheorganisatie Trucks&Trailers Nederland eist van het Ministerie van Buitenlandse Zaken de onmiddelijke opheffing van de blokkade van een aantal vrachtwagens van Van Vliet Trucks uit Nieuwerkerk a/d IJssel die door de douane in de haven van Amsterdam worden vastgehouden en stelt dat deze actie van Buitenlandse Zaken geen behoorlijk bestuur weergeeft.

De blokkade werd opgeworpen nadat journalist Rik Delhaas foto’s had onderschept vanuit Soedan waar op de naam Van Vliet Trucks te zien is.

Trucks&Trailers Nederland is van oordeel dat dit geen bewijs is om te stellen dat Van Vliet Trucks deze Trucks geleverd zou hebben aan het regime van Soedan en is van mening dat deze actie "volslagen misplaatst en absoluut onjuist" is.

"Over de hele wereld worden er trucks verkocht, welke eindbestemming deze trucks krijgen is nooit te bepalen immers kan de nieuwe(buitenlandse) eigenaar de truck verkopen aan welk land dan ook dat er vervolgens een sticker van een Nederlandse truckhandelaar te zien is op een truck zegt helemaal niets", aldus de organisatie.

Vervolgens is de brancheorganisatie van mening dat het Ministerie van Buitenlandse Zaken het bedrijf ernstig en onrechtmatig dupeert door de trucks vast te houden om aan de wensen van de Duitse overheid te kunnen voldoen bovendien kunnen deze trucks niet aangemerkt worden als legervoertuigen.

Tevens is er voor de vrachtwagens in Amsterdam een andere bestemming en is het vasthouden van deze vrachtwagens naar het oordeel van voorzitter van Rheenen onrechtmatig.

"De voertuigen vallen na de import in Nederland onder de Nederlandse wetgeving en is de blokkade in strijd met het legaliteitsbeginsel in de wet."

Op 5 september 2015 is door de brancheorganisatie Trucks&Trailers Nederland het verwijt neergelegd bij het Ministerie van Buitenlandse en Algemene Zaken dat er naar het oordeel van de brancheorganisatie sprake is van onbehoorlijk bestuur en het beperken van de autonomie/innovatie en eist binnen zeer korte termijn opheffing van de blokkade.

Brancheorganisatie Trucks&Trailer Nederland stelt mede dat de overheid verantwoordelijk is voor alle schade die ontstaat door deze blokkade.