Transport Online - Mammoet en Hebo bergen kranen en brug Alphen

Mammoet en Hebo bergen kranen en brug Alphen

Mammoet en Hebo bergen kranen en brug Alphen
08-09-2015 09:22 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

ALPHEN AAN DEN RIJN (ANP) - Bergingscombinatie Mammoet en Hebo Maritiemservice zullen in Alphen aan den Rijn de omgevallen hijskranen, het brugdeel en de pontons waarop de kranen stonden gaan opruimen. Deze bedrijven hebben de meeste aandacht voor de veiligheid en beperking van de overlast voor omwonenden, vinden de bouwers BSB, Mourik en Peinemann, de gemeente en de verzekeraars. Volgens een woordvoerder begint het werk woensdag en moet het volgens planning aan het einde van de maand klaar zijn.

Als de bergingsoperatie klaar is, kan worden begonnen met het opruimen van de ravage die op 3 augustus ontstond toen de kranen met het brugdeel voor de Julianabrug van de pontons gleden en op diverse panden vielen. Door het ongeluk zijn 18 woningen onbewoonbaar verklaard. De Oude Rijn is sindsdien geblokkeerd, wat hinder voor de scheepvaart veroorzaakt.

Mammoet/Hebo wil de klus in twee delen klaren. Eerst wordt de boel gestabiliseerd, volgens een woordvoerder, "zodat onderzoeksinstanties zoals de inspectie SZW hun werk kunnen afronden.'' Als alles volgens plan verloopt, duurt dat acht dagen. Daarna worden de twee hijskranen, het brugdek en de pontons geborgen. De berging en het opruimen van het puin duurt ongeveer 12 dagen, verwacht Mammoet/Hebo.

De gemeente Alphen heeft de aannemerscombinatie Mourik/BSB Staalbouw aansprakelijk gesteld voor het ongeval en de schade. Hoofdaannemer Mourik legde de claim daarop voor aan BSB Staalbouw die op zijn beurt weer doorverwees naar onderaannemer Peinemann. Uit onderzoek moet blijken bij wie de verantwoordelijkheid uiteindelijk komt te liggen. De aannemers hebben een noodfonds opgericht voor mensen die direct door het ongeluk zijn getroffen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,311

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions