Clicky


120 kilo coke onderschept en vijf arrestaties in Rotterdamse Haven

120 kilo coke onderschept en vijf arrestaties in Rotterdamse Haven
07-09-2015 18:58 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM (ANP) - Een speciaal team van verschillende opsporingsinstanties heeft twee cocaïnevangsten in de Rotterdamse haven gedaan van in totaal 120 kilo. Ook werden volgens het Openbaar Ministerie vijf vermoedelijke betrokken Albanezen opgepakt.

De douane en zeehavenpolitie kwamen vrijdag in actie na een melding dat er verschillende mannen met tassen over het terrein van een containerbedrijf op de Waalhaven liepen. Met behulp van politiehonden en een politiehelikopter konden de vijf die zich buiten het terrein schuilhielden, worden getraceerd en gepakt.

Op het terrein van het containerbedrijf werd op verschillende plaatsen cocaïne gevonden. Ook vlak daarbuiten zijn enkele pakketten coke ontdekt. In totaal ging het om 85 kilo.

Straatwaarde

De vijf verdachten variëren in leeftijd van 27 tot 43 jaar. De onderzoeksrechter heeft maandag hun voorarrest met veertien dagen verlengd.

Op zondag stuitte de douane bij een containerbedrijf op de Maasvlakte weer op een partij coke. Hier ging het om 35 kilo verstopt in het motorcompartiment van een container.

De 120 kilo cocaïne die in beslag werd genomen, heeft een straatwaarde van ruim 4 miljoen euro. De drugs zijn inmiddels vernietigd. Het onderzoek naar beide vangsten wordt nog voortgezet, laat het OM weten.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE