Clicky


120 kilo coke onderschept en vijf arrestaties

120 kilo coke onderschept en vijf arrestaties
07-09-2015 18:56 | Haven Nieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - Het Hit And Run Cargo team, een samenwerkingsverband tussen Fiod, Douane, Zeehavenpolitie en Openbaar Ministerie, stelt een onderzoek in naar twee cocaïnevangsten dit weekend in de Rotterdamse Haven. Bij een daarvan konden vijf verdachten worden aangehouden, zij zijn maandag voor 14 dagen in bewaring gesteld.

In de vroege morgen van vrijdag 4 september werd door de Douane en de Zeehavenpolitie een onderzoek ingesteld, naar aanleiding van een melding dat er een aantal mannen met tassen over het terrein van een containerbedrijf op de Waalhaven liep. Met behulp van politiehonden en een politiehelikopter konden vijf Albanese mannen worden aangehouden die zich buiten het terrein schuilhielden. Een van de verdachten werd daarbij door een politiehond gebeten. De vijf verdachten, in de leeftijd van 27 tot 43 jaar, zijn maandag door de rechter-commissaris voor 14 dagen in bewaring gesteld.

Op het terrein van het containerbedrijf werd op verschillende plaatsen cocaïne gevonden. Er werd een opengebroken container aangetroffen waarin vermoedelijk cocaïne verborgen heeft gezeten. Zowel in de container als buiten op het terrein werden enkele pakketten met cocaïne aangetroffen. Ook werden enkele sporttassen met daarin pakketten cocaïne gevonden. In totaal werd ongeveer 85 kilo cocaïne in beslag genomen.

Op zondag 6 september stuitte de Douane bij een controle van een containerbedrijf op de Maasvlakte opnieuw op een partij cocaïne. In een container met bananen, die afkomstig was uit Ecuador, werd ongeveer 35 kilo cocaïne gevonden. De drugs waren verpakt in pakketten, die in het motorcompartiment van de container waren verstopt.

De in totaal 120 kilo cocaïne die dit weekend in beslag is genomen, met een straatwaarde van ruim 4 miljoen euro, is inmiddels vernietigd. Het onderzoek naar de beide vangsten wordt voortgezet.