Clicky


Nederlandse vrachtwagenchauffeur smokkelde bijna 10 miljoen euro aan drugs Groot-Brittannië in: bijna 7 jaar cel

Nederlandse vrachtwagenchauffeur smokkelde bijna 10 miljoen euro aan drugs Groot-Brittannië in: bijna 7 jaar cel
07-09-2015 10:52 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

HARWICH(GB) - De Britse politie spreekt over de grootste drugsvondst ooit nadat er in de vrachtwagen van de Nederlandse vrachtwagenchauffeur Dave van de V. een grote partij heroïne en cocaïne werden gevonden.

De straatwaarde van de drugs, 30 kilo heroïne en 10 kilo cocaïne, lag rond de 7,2 miljoen Britse pond, omgerekend ruim 9,8 miljoen euro.

Van de V. werkte samen met een Brit, de 43-jarige Barry Briggs.

Van de V. was op 10 februari 2015 vanuit Nederland via de haven van Harwich onderweg naar graafmachinefabrikant JCB Cheadle waar hij een lading af zou leveren. Echter stopte van de V al eerder op een parkeerplaats langs de A50 net voor de Cheadle fabriek en daar werden de drugs overgeladen in een bestelbus die werd bestuurd door de Brit Briggs.

De politie was de 30-jarige van de Ven echter op het spoor en het busje werd afgelopen februari eveneens teruggevonden nabij Leek Road.

Beide heren zijn vrijdag 5 september voor de Stoke-on-Trent Crown Court beiden veroordeeld. Van de Ven is veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes jaar en acht maanden. Briggs moet vijf jaar zitten.

Van de Ven bekende schuld voor de rechtbank aan illegale invoer van heroïne en cocaïne. Ook Briggs bekende schuld.