Transport Online - Nieuwe 'stille' DAF voor P. Bos Veevoeders

Nieuwe 'stille' DAF voor P. Bos Veevoeders

Nieuwe 'stille' DAF voor P. Bos Veevoeders
07-09-2015 10:07 | DAF | auteur Redactie [FE]

EDERVEEN - De ‘stille oplossing’ van de DAF CF Euro 6 motor zorgt in de avonden en nachten, dat de chauffeur met een eenvoudige druk op de Silent-knop, het geluidsniveau van de motor terugbrengt naar minder dan 72 dB(A). “Door de motor uit te laten voeren met de ‘Silent-modus’, kunnen we het geluidsniveau behoorlijk reduceren. Dit is belangrijk voor ons, omdat ons bedrijf zich in de dorpskern bevindt.”, zegt Robert Bos.

De vijfde generatie Bos staat al in de startblokken om datgene wat in ruim 120 jaar is opgebouwd in de nabije toekomst voort te zetten. De uitstekende kwaliteit van de mengvoeders en de enkelvoudige grondstoffen staan daar mede borg voor. Borg voor de kwaliteit, staat ook het transport van deze producten. Acht wagens, alle van het merk DAF, zorgen daar al tientallen jaren voor.

De nieuwste DAF CF 400 FT 4x2 trekker is uitgerust met een geautomatiseerde AS Tronic versnellingsbak en een 10,8 liter PACCAR MX-11 motor, heeft een gegalvaniseerde stalen bumper, een cabinebreedte van 2,30 meter en twee verstralers aan beide zijden geïntegreerd in het cabinedak. Voor de chauffeur is er een breed veiligheidspakket met onder andere Adaptive Cruise Control (ACC), Vehicle Stability Control (VSC), Forward Collision Warning (FCW), Advanced Emergency Braking System (AEBS) en het unieke DAF Driver Performance Assistant (DPA).

P. Bos mengvoeder- en kunstmesthandel is een middelgroot mengvoederbedrijf en produceert ruim 150.000 ton mengvoeder op jaarbasis, waarbij kwaliteit en continuïteit hoog in het vaandel staat. Men beschikt over een ervaren team van specialisten, die samen met de veehouders zorgen voor een optimaal bedrijfsresultaat, waarbij het samenstellen van specifiek maatvoer tot de mogelijkheden behoort. Alle voeders worden geproduceerd volgens de GMP+ HACCP normen en voldoen aan de eisen van Q&S en KAT. Tevens is P. Bos veevoeders aangesloten bij de stichting Secure feed.

“Onze medewerkers zijn onze kracht”, zegt Robert Bos. Met dertig gemotiveerde medewerkers worden dagelijks de voeders voor legpluimvee, vlees- en fokvarkens, rundvee en kalvervoeders naar de afnemers, voornamelijk in Nederland bezorgd. Het wagenpark bestaat uit 1 blaaskiepertrailer, 6 druktankwagens en een huiftrailer met kooiaap.

Het onderhoud aan onze vloot wordt met het DAF MultiSupport Warranty Plus garantie pakket door de dealer verzorgd. “En de exclusieve kosteloze chauffeurstraining van een dag (Het Nieuwe Rijden code 95) door een kwaliteitsverkeersschool, aangeboden door Marijn Bos, Verkoopleider bij Bakker Bedrijfswagen, is wéér een geweldige service van de dealer”, zegt Robert Bos.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,679
Diesel1,317

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions