Transport Online - Alle interne verhuizingen gemeente Amsterdam nu zero-emissie

Alle interne verhuizingen gemeente Amsterdam nu zero-emissie

Alle interne verhuizingen gemeente Amsterdam nu zero-emissie
07-09-2015 09:25 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Als eerste stad ter wereld gaat de gemeente Amsterdam per vandaag al haar in- en externe verhuizingen helemaal elektrisch en dus zero-emissie laten uitvoeren. Hiertoe is voor vier jaar een raamovereenkomst gesloten met drie Amsterdamse verhuisbedrijven.

Na een Europese aanbesteding liet Amsterdam de keus vallen op de combinatie van drie Amsterdamse verhuisbedrijven die hiervoor samenwerken. Dat zijn A.J. van Deudekom, Mondial Aad de Wit Verhuizingen en Apollo Verhuizingen. Het samenwerkingsverband is ook ingegeven vanwege de complexe logistiek en de wens van de gemeente voor één coördinatie- en aanspreekpunt. In de praktijk zal het zo zijn dat er afhankelijk van de grootte van de opdracht één of meerdere elektrische aangedreven trucks en het personeel van meerdere verhuisbedrijven ingezet wordt. 

De gemeente Amsterdam is te vergelijken met een bedrijf met 80 vestigingen. Dat gaat van de Stopera tot een veegpost. Gezien haar omvang kent de gemeente bijna dagelijks wel een verhuizing van inventaris tussen verschillende afdelingen en gebouwen. Door dit nu zero-emissie te laten doen, geeft de stad een goed voorbeeld en een serieuze invulling aan de Agenda Duurzaam Amsterdam.

Een ander belangrijk aspect voor de gemeente is het sociale programma dat de deelnemers bieden. De drie bedrijven spraken met de gemeente af, dat vier procent van de omzet teruggaat naar de stad in de vorm van een social returnproject. Daarvoor leiden de drie bedrijven jaarlijks minimaal drie mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot verhuizer. Daarnaast bieden de drie bedrijven onder meer verhuisondersteuning aan gezinnen met onvoldoende financiële middelen. De bedoeling is dat het social returnprogramma in samenwerking met Amsterdam in waarde en omvang gaat verdubbelen.

De directeuren van de Amsterdamse verhuisbedrijven zijn bijzonder gelukkig met het raamcontract. “Voorop staat natuurlijk dat we onberispelijk gaan verhuizen, met een scherp oog voor de continuïteit binnen de gemeentelijke afdelingen. De nadruk ligt op ontzorgen. Ook bewoners moeten zo min mogelijk overlast ondervinden. Goede communicatie kan dit bevorderen. De kracht van dit raamcontract zit voor mij in het feit dat de insteek echt helemaal op duurzaam in al zijn facetten was. Dat vind ik echt groen ondernemen", aldus Jan van Deudekom.

“Het mooie van dit contract is, dat we hier laten zien dat door de krachten te bundelen, wij samen met de gemeente Amsterdam tot iets unieks in de wereld in staat zijn", is de overtuiging van Carel Kuijper van Mondial Aad de Wit verhuizingen en directeur Meindert Meijen van Apollo.

“Daarmee geven we ook een perfect signaal af dat het ons als verhuisbranche ernst is, zo maatschappelijk verantwoord mogelijk te willen opereren. We zullen er alles aan doen om dit voor 100 procent te laten slagen want voor ons is dit echt een game changer.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions