Clicky


TomTom introduceert de TRUCKER 5000

TomTom introduceert de TRUCKER 5000
07-09-2015 09:21 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - TomTom (TOM2) introduceert een aanvulling op haar assortiment aan draagbare navigatie-apparatuur; speciaal gericht op mensen die professioneel grote wagens besturen. De compacte TomTom TRUCKER 5000, met een 5” scherm, zorgt ervoor dat truckers op de goede weg zijn, want het biedt specifieke route-informatie op basis van type, gewicht, afmetingen, vracht en snelheid van de wagen.

Dankzij de internationaal toonaangevende TomTom Traffic en route-informatie technologie, krijgen bestuurders een realistische ETA, gebaseerd op het voertuigprofiel en real-time verkeersinformatie. 

De TomTom TRUCKER informeert bestuurders in de routebalk op het apparaat, niet alleen over snelheidscamera’s op hun route, maar ook over files, zodat men de snelheid kan aanpassen aan waar de file begint. 

De TomTom TRUCKER wordt geleverd met gratis Lifetime Truck Maps. Gebruikers kunnen dus altijd gebruik maken van de nieuwste kaarten, die vier keer per jaar geüpdate worden. Andere features zijn onder andere Advance Lane Guidance, dat duidelijk aangeeft welke baan besturders moeten nemen bij kruispunten, en Speak & Go, voor spraakbesturing van de TomTom.

De TomTom TRUCKER heeft een volledig interatief 5” scherm – een kwestie van eenvoudig zoomen en swipen – en kan heel makkelijk aan- en afgekoppeld worden door het magnetische Click & Go-systeem.

De TomTom TRUCKER is zo ontworpen dat ‘ie ook in de privé personenauto prima gebruikt kan worden, aangezien dat ook een van de type autoprofielen is waaruit gekozen kan worden.

De TomTom TRUCKER 5000 is per direct verkrijgbaar in de TomTom webstore, en vanaf medio september in de retail voor€ 349,99. TomTom biedt ook een 6” versie aan, de TomTom TRUCKER 6000.