Transport Online - Hinder boerenacties in België groeit

Hinder boerenacties in België groeit

Hinder boerenacties in België groeit
07-09-2015 08:19 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL (ANP) - De hinder die de forensen maandagochtend op de snelwegen in Wallonië en Vlaanderen, alsmede in de stad Brussel, ondervinden van acties door boeren wordt groter. Op de snelwegen in Wallonië richting de hoofdstad rijden inmiddels honderden tractors. In Brussel zelf zijn de meeste tunnels gesloten. Ook twee metrostations zijn dicht, Maalbeek en Schuman. Dat zijn plekken waar de boeren verzamelen.

Volgens Belgische media zijn de invalswegen direct rond Brussel niet drukker dan normaal. Het aantal files is daar gelijk aan andere maandagen. Dat heeft te maken met het feit dat de gewaarschuwde automobilisten het openbaar vervoer hebben gekozen.

Voorzitter Piet Vanthemsche van de Boerenbond verwacht ongeveer achthonderd tot duizend tractors in Brussel. Het is volgens hem niet de bedoeling ergens blokkades op te zetten. Behalve de demonstratie van deze bond, is er maandag ook een manifestatie van de Europese federatie van melkveehouders (EMB) in de hoofdstad. Hoeveel boeren die op de been brengt, is nog niet duidelijk. De Boerenbond verwacht dat in totaal circa vijfduizend boeren aan de acties in Brussel zullen deelnemen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions