Transport Online - Hulpkonvooi bootvluchtelingen geplunderd

Hulpkonvooi bootvluchtelingen geplunderd

Hulpkonvooi bootvluchtelingen geplunderd
05-09-2015 16:23 | Transport | auteur Redactie [MV]


CALAIS (F) - Een Belgisch hulpkonvooi bestaande uit vrachtwagens, bestelwagens en personenauto's is afgelopen vrijdag geplunderd door bootvluchtelingen. Het Facebook-initiatief 'Wij gaan naar Calais en nemen mee' is in een vluchtelingenkamp in Calais een chaos geworden nadat de vluchtelingen zich massaal op de meegenomen goederen hadden gestort.
 
Eerlijk verdelen was niet meer mogelijk. De sterksten graaiden naar de beste spullen. Een chauffeur heeft zichzelf en zijn naasten op een gegeven moment verdedigd met een koevoet. Ondertussen is zijn wagen kapot geslagen.
 
Binnenwerk vrachtwagen meegenomen
 
Een vrachtwagen werd heel snel leeggehaald door de vluchtelingen. Ze hebben zelfs het houten binnenwerk meegenomen. De chauffeur kon door de hectiek niet ingrijpen. Wel is hij geholpen bij het schoonmaken van zijn wagen.
 
Het konvooi is in het kamp op een kilometer afstand van de treintunnel belaagd. aanvankelijk ging alles goed, maar op een geven moment gingen de vluchtelingen dringen en graaien.
 
Evaluatie
 
Initiatiefnemer Peter Terryn baalt van de gang van zaken. Hij kondigt een evaluatie aan, omdat er meer transporten gepland zijn. Die van vandaag, zaterdag, ging niet naar het vluchtelingenkamp, maar naar een depot van  Emmaüs. in Calais.
 
 Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions