Clicky


Dode en gewonden bij brand in flat Roermond

Dode en gewonden bij brand in flat Roermond
05-09-2015 09:40 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ROERMOND (ANP) - Een man die zwaargewond raakte bij een brand in een kelderbox in een flat in Roermond is aan zijn verwondingen overleden. De man werd uit een berging gehaald die blauw stond van de rook. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis waar hij overleed, waarschijnlijk omdat hij teveel rook binnen had gekregen.

Bij de brand in de flat aan de Olieslagersstraat zijn vijf andere mensen gewond geraakt. Vier van hen hadden rook ingeademd en moesten worden nagekeken. Een vijfde persoon had zijn of haar enkel verstuikt tijdens de ontruiming van de woningen. Vanwege de rookontwikkeling moesten 71 mensen van de eerste twee verdiepingen hun huis uit.

Volgens een woordvoerder lijkt het erop dat in de kelderbox een bankstel en matras in brand hebben gestaan. Rond 00.30 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De brandweer neemt de schade op en bekijkt of mensen terug kunnen naar hun woning. Het kan zijn dat het gebouw zaterdag pas wordt vrijgegeven. Op die dag wordt ook onderzoek gedaan naar de oorzaak.

Bewoners van de flat konden via de brandtrappen het complex verlaten. Ze zijn opgevangen in een Orangerie. Er wordt opvang geregeld voor degene die vannacht niet terug naar huis mogen.