Transport Online - Zr.Ms. Friesland op drugsjacht in Caribisch gebied

Zr.Ms. Friesland op drugsjacht in Caribisch gebied

Zr.Ms. Friesland op drugsjacht in Caribisch gebied
04-09-2015 13:44 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HELDER - Het patrouilleschip Zr.Ms. Friesland vertrekt maandag 7 september vanuit Den Helder voor ruim vier maanden naar het Caribisch Gebied. Daar voert het schip onder meer counterdrugsoperaties en kustwachttaken uit. Aan boord zitten 70 bemanningsleden die worden uitgezwaaid door familie en vrienden. Het schip lost multipurpose fregat Zr.Ms. Van Amstel af.

De Friesland wordt ingezet voor het bestrijden van illegale praktijken. De belangrijkste taak van het stationsschip is het uitvoeren van counterdrugsoperaties. Daarnaast zorgt de ‘Oceangoing Patrol Vessel’ (OPV) voor maritieme presentie in nauwe samenwerking met de Kustwacht Caribisch Gebied en kan het schip ingezet worden voor het verlenen van noodhulp na een orkaanpassage. De bemanning heeft daarvoor tijdens de voorbereidingsfase een intensieve ‘disaster exercise’ training doorstaan.

Samenwerking

Op 21 september komt de Friesland met ceremonieel binnen in Curaçao. Gedurende de vier maanden durende missie krijgt het schip onder andere een boardingteam van de kustwacht aan boord welke nauw samenwerkt met het ‘guard team’ van de mariniers. Daarnaast werkt het schip ook samen met  Amerikaanse inlichtingendiensten en krijgt de Friesland een Amerikaanse helikopter inclusief helikopter bemanning aan boord.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions