Clicky

 
Transport Online - Regen houdt stakers Scania en Zuidwest-Friesland niet tegen

Regen houdt stakers Scania en Zuidwest-Friesland niet tegen

Regen houdt stakers Scania en Zuidwest-Friesland niet tegen
04-09-2015 10:58 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ZWOLLE/HEERENVEEN - Vanmorgen vroeg al melden de eerste honderden stakers zich bij het stakingsbureau van FNV Metaal. In Heerenveen is het volle bak. Het stakingsbureau in het Abe Lenstra stadion heeft er inmiddels 650 stakers geregistreerd. Bij Scania in Zwolle legden 300 vaste krachten van de ochtendploeg het werk neer. 'Daar is de productie ruim gehalveerd', aldus bestuurder Marijn van der Gaag.

Volgens de eerste berichten hebben inmiddels een kleine 1000 werknemers in de metaal het werk neergelegd. Bij het stakingsbureau in Heerenveen hebben zich al 650 werknemers ingeschreven in het stakingsbureau. Bij Scania in Zwolle hebben 300 werknemers het werk neergelegd. "Dit zijn de ervaren vaste krachten. De productie is er nu gehalveerd en wordt gedaan door uitzendkrachten en flexwerkers met korte contracten", aldus FNV Metaal bestuurder Marijn van der Gaag.

In Heerenveen is de opkomst boven verwachting. Aan de oproep aan de werknemers van een vijftiental bedrijven in Zuidwest-Friesland om het werk neer te leggen voor een goede cao is massaal gehoor gegeven. Ruim 650 werknemers hebben zich inmiddels geregistreerd.

Gisteren is een delegatie van de werkgeversorganisatie FME gisteren op werkbezoek geweest bij Scania. "De FME spiegelt Scania voor alsof er druk op de onderhandelingen wordt gezet. Dit kan niet, want ze hebben zelf een eindbod op tafel gelegd met daarin een totale afbraak van belangrijke cao-rechten. Onze leden gaan hier niet mee akkoord. Pas als de FME het eindbod van tafel halen is er weer ruimte om te onderhandelen. Dat heeft ze zelf in de hand. Tot die tijd zullen wij wel moeten staken want de werkgevers hebben zelf de weg om te praten afgesloten."

©Foto: FNV Metaal

Foto's

 • Bork
  Bork
 • Bunnik Creations
  Bunnik Creations
 • Bunnik Plants
  Bunnik Plants
 • HSM
  HSM

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,306
Diesel2,113

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden