Clicky

 
Transport Online - Koning opent vernieuwde fietsfabriek Gazelle

Koning opent vernieuwde fietsfabriek Gazelle

Koning opent vernieuwde fietsfabriek Gazelle
03-09-2015 18:49 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DIEREN (ANP) - Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag in Dieren de vernieuwde fietsfabriek van Koninklijke Gazelle geopend. De koning maakte daarna een ritje op een proefmodel van een elektrische fiets. "Best wel leuk eigenlijk", merkte hij in het voorbij rijden op. Honderden inwoners van Dieren keken belangstellend toe.

Gazelle was blij met het koninklijk bezoek. De relatie met het koningshuis is al oud, zo bleek uit een in de nieuwe productiehal opgestelde tandem die in 1936 is gebruikt door Willem-Alexanders grootouders prinses Juliana en prins Bernhard. Dat koningsdochter Amalia vorige week op haar eerste schooldag op een rijwiel van concurrent Batavus reed, werd hem dan ook niet kwalijk genomen.

Gazelle heeft in twee jaar tijd verbouwd en gebouwd, met een nieuwe montagehal erbij van meer dan 7000 m2. De fabrieksoppervlakte is kleiner dan voorheen, maar de ruimte wordt efficiënter benut. Naast de hal is een proefbaan aangelegd waar nieuwe modellen kunnen worden getest. Gazelle hoopt in de toekomst juist met elektrische fietsen de wereld te veroveren en de helft van de productie te exporteren.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden