Clicky


Juridisch Advies: De VOF beter geregeld!

Juridisch Advies: De VOF beter geregeld!
03-09-2015 09:47 | Transport | auteur Redactie [FE]

DE WESTEREEN - In het wegvervoer doen zich, net als in andere takken van arbeid, kwesties voor waarin u zich afvraagt hoe dit bij de wet geregeld is. Zeker als transportondernemer wilt u goed geïnformeerd blijven. Op onze website behandelt Mr. René de Bondt, advocaat, op regelmatige basisjuridische zaken. Mr René de Bondt is advocaat bij Levenbach&Gerritsen Advocaten Schiphol-Rijk. Hij heeft een jarenlange ervaring binnen de transportsector.

Ondanks de invoering van de flex B.V. waardoor het veel eenvoudiger en goedkoper is geworden om een besloten vennootschap op te richten is de vennootschap onder firma in het vervoer onverminderd populair. De praktijk leert echter dat veel (aanstaande) vennoten geen goed beeld hebben van de rechten en verplichtingen die het samenwerken in een VOF inhouden. Een deugdelijk vennootschapscontract is daarom onmisbaar.

Contractuele samenwerkingsvorm

Een vennootschap onder firma is niet meer dan een overeenkomst tussen twee of meer personen (vennoten) gericht op een duurzame samenwerking bij de uitoefening van een bedrijf onder gemeenschappelijk naam. Niet alleen natuurlijke personen, maar ook rechtspersonen kunnen als 'vennoot' aan de vennootschap deelnemen. Anders dan bij een besloten vennootschap hoeft een VOF niet door een notaris te worden opgericht, maar kan dit bij overeenkomst.

Lees hier het hele bericht!