Transport Online - DFDS investeert 15 miljoen euro in trailervloot

 


DFDS investeert 15 miljoen euro in trailervloot

DFDS investeert 15 miljoen euro in trailervloot
02-09-2015 10:04 | Trailers | auteur Redactie [FE]

KOPENHAGEN - DFDS investeert meer dan 15 miljoen euro in de uitbreiding en vernieuwing van trailers en containers. De investering betreft meer dan 900 units en is de grootste investering ooit in DFDS’ trailervloot.

De investering bevat de aankoop van 320 nieuwe mega trailers, en de vervanging van 200 dry en reefer trailers en 170 Huckepack trailers. Voor het containertransport worden nog eens 200 containers en 40 containers voor gekoeld transport vervangen. De trailers worden geleverd door fabrikant Krone en de units voor gekoeld transport komen van Schmitz. Ze worden in de komende maanden geleverd.

“Dit is een zeer omvangrijke investering voor ons bedrijf die hard nodig is om tegemoet te komen aan de vraag van onze klanten. Daarnaast zullen de nieuwe trailers en containers bijdragen aan nog efficiëntere operaties en milieuvriendelijker vervoer", aldus Geert Liefhooghe, Managing Director DFDS Logistics België.

Versterking Rotterdam-Italië verbinding

De nieuwe trailers en containers worden ingezet in DFDS’ uitgebreide Europese netwerk van weg-, zee- en spoorverbindingen. Een groot deel van de 170 nieuwe Huckepack trailers wordt ingezet op de spoorverbinding tussen Rotterdam/ Antwerpen en Novara/Verona in Italië.

“De nieuwe Huckepack trailers zijn van het type P400 dat aanzienlijk meer gewicht kan vervoeren: 2 tot 3 ton extra per lading. Dat is een groot voordeel voor klanten. Daarnaast is het grote voordeel dat Huckepack trailers zowel op de weg als het spoor kunnen,” aldus Maxim Hurkmans, Managing Director DFDS Logistics Container Line, Rotterdam.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden