Transport Online - Rij Veilig-app blokkeert smartphone tijdens het rijden

Rij Veilig-app blokkeert smartphone tijdens het rijden

Rij Veilig-app blokkeert smartphone tijdens het rijden
02-09-2015 09:56 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Veilig rijden zonder afgeleid te worden door je smartphone. Dat kan nu met de Rij Veilig-app, die verzekeraar a.s.r introduceert. De app blokkeert de smartphone als er sneller dan 15 km per uur wordt gereden. Het apparaat meet met behulp van een gps-functie de snelheid van het voertuig. Ook brommerrijders en fietsers kunnen de app gebruiken.

De helft van alle Nederlanders heeft volgens a.s.r een smartphone. Die wordt vaak gebruikt om ook achter het stuur binnenkomende berichten te lezen. Dit kan leiden tot gevaarlijke situaties op de weg. Onderzoek wijst volgens de verzekeraar uit dat bijna een kwart van de auto-ongelukken wordt veroorzaakt doordat de bestuurder afgeleid is, vaak door het bedienen van een telefoon.

De gratis app is vanaf woensdag beschikbaar voor Android-gebruikers.

Automatisch uit

De app schakelt zichzelf automatisch in als de snelheid boven de 15 kilometer per uur komt. Afleidende sociale media, sms, internet en handheld bellen worden dan geblokkeerd. Er kan nog wel handsfree worden gebeld. Ook de navigatie blijft beschikbaar.

Bij stilstand wordt de blokkering opgeheven en komen alle berichten weer binnen. Inzittenden en passagiers in het openbaar vervoer kunnen de app in de passagiersmodus zetten om de blokkering op te heffen. (ANP)Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,326

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions