Transport Online - Acht doden bij brand in centrum Parijs

 


Acht doden bij brand in centrum Parijs

Acht doden bij brand in centrum Parijs
02-09-2015 09:46 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

PARIJS (ANP) - Bij een hevige brand in een pand van vijf verdiepingen in Parijs zijn woensdag zeker acht doden gevallen, onder wie twee kinderen. Vier andere mensen raakten gewond. Tientallen brandweerlieden werden ingezet om de brand te bestrijden. Zeven bewoners konden tijdig uit het pand worden gehaald door de brandweer.

De politie en brandweer vermoeden dat er sprake is van kwade opzet. In het pand was rond twee uur in de morgen brand gesticht in de hal. Die werd door de brandweer snel geblust. Twee uur later brak er opnieuw brand uit, kennelijk in het trappenhuis.

De burgemeester van het getroffen (achttiende) arrondissement, Eric Lejoindre, heeft tegen Franse media gezegd dat de brandweer de brand meester is. Dat was ongeveer drie uur nadat de grote brand rond 04.30 uur was uitgebroken.

De brand was in het centrum van de Franse hoofdstad, in de omgeving van het station Gare du Nord. Het is de dodelijkste brand in Parijs in tien jaar tijd. In april 2005 vielen 24 doden en vijftig gewonden bij een grote brand in een hotel.

De minister van Binnenlandse Zaken, Bernard Cazeneuve, is woensdag zelf poolshoogte gaan nemen. President François Hollande heeft zijn medeleven betoond.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,337

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden