Clicky

 Kort geding ministerie tegen politiebonden

Kort geding ministerie tegen politiebonden
01-09-2015 19:34 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft een kort geding aangespannen tegen de politiebonden vanwege de cao-actie waarbij politieagenten deurwaarders niet meer begeleiden. Het kort geding dient woensdag om 14.00 uur voor de rechter in Den Haag. Dat hebben de bonden dinsdag gemeld.

Minister Ard van der Steur (Veiligheid en Justitie) had de bonden eerder gesommeerd de actie niet door te laten gaan. De deadline van een ultimatum verstreek maandag 10.00 uur.

De minister zei maandag te onderzoeken wat de effecten zijn voor de openbare orde en de veiligheid, zoals hij dat bij alle aangekondigde acties doet. "Deurwaarders worden niet voor niets begeleid, omdat ze soms gevaarlijk werk doen. Als het risico voor deurwaarders te groot is en hun werk in gevaar komt, dan stappen we naar de rechter om de acties te laten verbieden'', zei hij.

Voorzitter Wilbert van de Donk van branchevereniging KBvG liet eerder weten dat de deurwaarders zich achter een kort geding scharen. Volgens hem mag het niet zo zijn dat politieacties ervoor zorgen dat een gerechtelijk vonnis van bijvoorbeeld een ontruiming of een beslaglegging niet kan worden uitgevoerd omdat de politie actievoert.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,078
Diesel1,898

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats
meer logistieke marktplaats