Clicky


CNV Vakmensen: Positie Qbuzz blijft onduidelijk

CNV Vakmensen: Positie Qbuzz blijft onduidelijk
01-09-2015 19:10 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - CNV Vakmensen blijft sceptisch na de berichtgeving dat Qbuzz voorlopig niet wordt verkocht.

CNV-bestuurder Sanne van der Meulen: “Wij begrijpen dat de directie van Qbuzz heeft bevestigd dat de verkoop voorlopig van de baan is, maar in de toekomst niet is uitgesloten. Hieruit blijkt dat de NS paniekvoetbel speelde toen het gerommel in de top rondom de concessie in Limburg aan het licht kwam. Minister Dijsselbloem heeft de NS-directie tot de orde geroepen: eerst de strategie bepalen en vervolgens besluiten nemen over bedrijfsonderdelen.” 

CNV Vakmensen vindt het belangrijk dat de Nederlandse overheid het publiek belang blijft verdedigen binnen het openbaar vervoer : “De gang van zaken bij Qbuzz onderstreept de noodzaak hiervan, aldus Van der Meulen.”

Medewerkers blijven in onzekerheid

Ondanks deze uitkomst wijst CNV Vakmensen op de negatieve gevolgen van de ontstane situatie. Van der Meulen: “De werknemers zitten in onzekerheid over wat er met Qbuzz én hun baan gaat gebeuren. Voorlopig is nog niet duidelijk wanneer zekerheid wordt verschaft."

Van der Meulen: “Het past een werkgever als Qbuzz en NS om haar verantwoordelijkheid te nemen richting hun mensen en de onzekerheid die zij zelf hebben gecreëerd weg te nemen.”

In zijn brief aan de Tweede Kamer laat minister Dijsselbloem blijken de verkoop pas goed te keuren indien deze aansluit bij de uitkomsten van de ‘strategische heroverwegingen’ van de NS.  “Het wordt tijd dat de politiek zich over een eventuele verkoop uitspreekt”, zegt Van der Meulen.