Transport Online - Integrale Transportcontrole op de A7

Integrale Transportcontrole op de A7

Integrale Transportcontrole op de A7
01-09-2015 17:18 | Overtredingen | auteur Redactie [FE]

WIERINGERWERF - De politie heeft ten behoeve van de veiligheid op de weg tussen 08.00 en 14.00 uur een controle gehouden op het transportvervoer, samen met onder andere de Belastingdienst en de Rijksdienst voor Wegverkeer

In totaal werden door de politie 27 vrachtwagencombinaties naar de controlelocatie De Wierde aan de A7 gebracht en gecontroleerd op veiligheidseisen. Hierbij werd proces-verbaal opgemaakt onder andere voor overbelading, het niet hebben van een stootbalk, het onbreken van een tachograafschijf, te hoge vrachtwagen, een lekke uitlaat en er werden drie openstaande boetes geïnd.

Ook werden waarschuwingen uitgedeeld voor een vrachtwagen met scherpe delen, losse wielmoeren, defect aan de verlichting, voor een gladde band en voor een onleesbare kentekenplaat.

ANPR

Tijdens de controle werd gebruik gemaakt van de ANPR. Met ANPR (Automatic NumberPlate Recognition) scant een camera kentekens van voorbijrijdende voertuigen. De gelezen kentekens worden vergeleken met een referentiebestand in een computersysteem. Een referentiebestand is een lijst met kentekens die op naam staan van personen die worden gezocht, boetes hebben openstaan, of om andere redenen bij de belastingdienst of de politie bekend zijn, bijvoorbeeld notoire drankrijders.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,568

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen