Clicky


Eerste lesdag Opleidingscentrum Transport & Logistiek Rijssen-Holten van start gegaan

Eerste lesdag Opleidingscentrum Transport & Logistiek Rijssen-Holten van start gegaan
01-09-2015 17:05 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

RIJSSEN/HOLTEN - Op dinsdag 1 september 2015 is in de gemeente Rijssen-Holten een uniek onderwijsconcept  onder de naam Opleidingscentrum Transport & Logistiek Rijssen-Holten of kort gezegd OT&L van start gegaan.

OT&L is een initiatief van, en samenwerkingsverband tussen de zogenaamde drie O's: Onderwijs, Ondernemers en Overheid. Doel is om jonge mensen klaar te stomen voor een baan in het Transport of de Logistiek.

Het gaat om een BBL opleiding tot Chauffeur beroepsgoederenvervoer dit betekent een dag in de week naar school en vier dagen in de week werken bij een leerbedrijf. Het bijzondere aan de opleiding bij OT&L is dat de leerlingen gegarandeerd een baan bij een van de aangesloten lidbedrijven krijgen, mits uiteraard het diploma behaald is. Verder hoeven de leerlingen niet zelf een leerwerkplek te regelen, deze wordt door de school verzorgd.

Ruim 20 leerlingen uit de regio hebben de kans gekregen deze opleiding te gaan volgen. Deze leerlingen stonden vanmorgen om 0830 u te trappelen om aan hun lessen in het geheel vernieuwde pand aan de Morsingel 24 te beginnen. De kersverse studenten konden plaatsnemen in de schoolbanken waar eerst enkele woorden van welkom werden gesproken door de praktijkdocent van OT&L en de docenten van ROC van Twente die de theorielessen gaan verzorgen. 

Om deze dag een feestelijk tintje te geven was er rond 09:00 uur koffie met gebak voor alle studenten, de docenten en de leden van het bestuur van OT&L. Door de Rabobank Rijssen-Enter werd er aan de leerlingen een klein presentje uitgedeeld waarmee de Rabobank haar steun aan dit bijzondere initiatief wil onderstrepen. In de praktijkruimte van ruim 750m2  werd nog hard gewerkt om ervoor te zorgen dat ook de praktijklessen zeer binnenkort van start kunnen gaan.

Officiële  opening zaterdag 3 oktober

De officiële en feestelijke  opening van OT&L zal op zaterdag 3 oktober 2015 plaatsvinden tijdens de Transportdag Rijssen-Holten. Deze dag wordt georganiseerd door de transportbedrijven van Rijssen-Holten, het OSC(Overkoepelend Orgaan Chauffeursactiviteiten) en vele vrijwilligers. Er zijn die dag tal van activiteiten voor jong en oud, op en rond het industrieterrein aan de Morsweg,  die allemaal in het teken van Transportstad Rijssen-Holten staan. Ook de deuren van OT&L  staan de hele dag open om toekomstige leerlingen en andere belangstellenden te ontvangen.

Leerjaar 2016/2017

Inmiddels zijn de voorbereidingen voor het volgend leerjaar 2016/2017 alweer in volle gang en kunnen VMBO leerlingen tussen de 16 en de 20 jaar die dit jaar examen doen, zich voor deze unieke opleiding aanmelden.