Clicky


'Borst kwam om het leven door 41 steekwonden'

'Borst kwam om het leven door 41 steekwonden'
01-09-2015 16:28 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM (ANP) - Oud-politica Els Borst is om het leven gekomen door 41 steekwonden. Dat staat in de dagvaarding die Bart van U., die verdacht wordt van de moord op Borst, vorige week heeft ontvangen, meldt zijn advocaat Noëlle Pieterse. Het gaat om steekwonden aan het hoofd en aan de handen.

Van U. moet zich volgende week voor het eerst voor de rechtbank in Rotterdam verantwoorden voor de zaak. Hij heeft hier tot nog toe nog niets over gezegd. Of hij bij de zogenoemde pro-formazitting zal zijn, is nog niet duidelijk. Als hij er wel bij is, acht zijn advocaat de kans groot dat hij wat gaat zeggen. "Als hij komt, heeft hij meestal wel wat te vertellen.''

Van U. wordt er ook van verdacht zijn zus Loïs te hebben gedood in januari van dit jaar. Hij zou ook haar een groot aantal keer gestoken hebben. In deze zaak is Van U. psychiatrisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum (PBC). Conclusie daarvan was volgens Pieterse dat hij sterk verminderd toerekeningsvatbaar was ten tijde van de moord op zijn zus.

Als blijkt dat Van U. inderdaad Borst heeft omgebracht, moet vastgesteld worden hoe het stond met zijn toerekeningsvatbaarheid op dat moment. Daar is een apart onderzoek voor nodig.