Spitsstrook A1 alsnog open

Spitsstrook A1 alsnog open
05-04-2008 13:38 | Wegvervoer | auteur de redactie
DEN HAAG - De spitsstrook op de A1 bij Hoevelaken gaat volgende week alsnog open. Dat zei minister Eurlings (Verkeer) vrijdag na afloop van de ministerraad. Na een uitspraak van de Raad van State heeft de strook er jarenlang ongebruikt bij gelegen.

Het ministerie van Verkeer en Waterstaat trok deze week na contact met de Raad van State alsnog de conclusie dat de strook open kan. Het verbaast Eurlings zeer dat de raad zo lang heeft gewacht met het scheppen van duidelijkheid. Hij hoopt dat ze de volgende keer na maximaal vier dagen aan de bel trekken, in plaats van na vier jaar.

De Raad van State sprak in mei 2004 uit dat een beroep tegen de nieuwe spitsstrook gegrond was. Toch mocht die open, onder voorwaarde dat er een maximumsnelheid gold van 80 kilometer per uur. Het ministerie moest binnen een halfjaar een nieuw besluit nemen over de spitsstrook.

Volgens Verkeer en Waterstaat is het niet gekomen tot een nieuw besluit omdat er in volgende procedures rond spitsstroken steeds weer nieuwe eisen op tafel kwamen te liggen, onder meer over milieu. Eurlings zal nu zo snel mogelijk alsnog een besluit nemen over de spitsstrook zodat de maximumsnelheid daar niet tot 80 kilometer beperkt hoeft te blijven.

Een woordvoerder van de Raad van State wijst erop dat in de uitspraak van de raad van vier jaar geleden precies staat wat Eurlings nu gaat doen. „De Raad van State is er niet voor om een ministerie te bellen als er niets gebeurt.”

Bron: ANP


Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden