Clicky


Bus rijdt kantoorpand binnen in Rotterdam: 12 gewonden

Bus rijdt kantoorpand binnen in Rotterdam: 12 gewonden [+foto's]
01-09-2015 11:19 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM(ANP) - Bij het Zuidplein in Rotterdam zijn dinsdag twaalf mensen gewond geraakt toen een bus van openbaarvervoerbedrijf RET tegen de gevel van een verzekeringskantoor reed. Ooggetuigen melden dat de vrouwelijke buschauffeur onwel was geraakt.

Negen gewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht en drie ter plaatse behandeld, aldus de politie. Van de negen die naar het ziekenhuis moesten, is de chauffeuse er het slechtst aan toe. Zij is zwaargewond. Een persoon liep een of meerdere botbreuken op en de andere zeven hebben snijwonden

Het ongeluk gebeurde op het kruispunt Vaanweg/Zuiderparkweg. Stadsbus 184, onderweg van Barendrecht naar het Zuidplein, reed eerst dwars door een perkje en kwam daarna tegen het gebouw tot stilstand. De 57-jarige buschauffeuse zou niet goed zijn geworden. Ze zat volgens de politiewoordvoerster na de botsing bekneld, is uit de bus gehaald en naar het Erasmus Medisch Centrum gebracht.

Het verzekeringskantoor waar de bus tegenaan is gereden, werd uit voorzorg door eigen personeel ontruimd. "In overleg met brandweer en medewerkers van de gemeente Rotterdam kijken we of en wanneer ze kunnen terugkeren", aldus de politiewoordvoerster. Eerst moet de bus weg om precies de schade te kunnen opnemen.

Voor betrokkenen bij het ongeval is slachtofferhulp aangeboden. Het ongeluk, in de buurt van winkelcentrum Zuidplein, trekt veel bekijks. De politie roept het autoverkeer op de ongevalsplek te mijden vanwege de verkeersdrukte die in de omgeving door wegafsluitingen is ontstaan.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE