AC Loogman neemt eerste trucks met Mercedes-Benz SafeTruck-logo in gebruik

AC Loogman neemt eerste trucks met Mercedes-Benz SafeTruck-logo in gebruik

AMSTERDAM - Aardappelhandel AC Loogman nam recentelijk vier Mercedes-Benz Actros trucks in gebruik voor het transport van aardappelen. De trucks zijn uitgerust met het pakket aan veiligheidssystemen van Mercedes-Benz, waaronder Active Brake Assist 3 (ABA 3). Om naar andere weggebruikers zichtbaar te maken dat de truck is uitgerust met de veiligheidssystemen, koos AC Loogman er als eerste ondernemer in Nederland voor om de trucks te voorzien van het SafeTruck-logo.

AC Loogman nam drie Actros 1845 LS trucks en een Actros 2545 LS VLA 6x2/4 truck in gebruik. De trucks zijn voorzien van het Mercedes-Benz veiligheidspakket met intelligente systemen als spoorassistent, attentie-assistent en ABA 3. Deze systemen werken actief samen met de chauffeur om ongevallen te voorkomen of de impact ervan drastisch te verminderen.

Ad Loogman, mededirecteur van AC Loogman: “We zetten de trucks intensief in, zowel voor dagdiensten als nachtdiensten. Bij nachtdiensten schat ik de kans dat de aandacht verslapt hoger in. Reden temeer om voor de veiligheid van Mercedes-Benz te kiezen. Materiaal is vervangbaar, mensen zijn dat niet. Met deze systemen wil ik een actieve bijdrage leveren aan veiliger verkeer. Ik heb bewust gekozen om de trucks van het SafeTruck-logo te voorzien, zodat ook voor andere weggebruikers zichtbaar is dat de trucks met de veiligheidssystemen zijn uitgerust.”

Het SafeTruck-logo is door Mercedes-Benz ontwikkeld als onderdeel van de veiligheidscampagne die, onder meer met de website safetruck.nl, aandacht vraagt voor innovaties op het gebied van veiligheid van trucks.

Naast veiligheid, ook zuinigheid belangrijk

Alvorens tot aanschaf van de trucks over te gaan, reed Ad Loogman persoonlijk met demotrucks van Mercedes-Benz en een ander merk. Ad Loogman: “Ik reed eerst een week op de Mercedes-Benz Fuel Duel demo. Daarna een week met een ander merk op hetzelfde traject. Qua brandstofverbruik deed de Actros het aanzienlijk beter, terwijl de weersomstandigheden in de week met de andere truck beter waren. Daarom besloot ik voor Mercedes-Benz te kiezen. De vier nieuwe trucks maken tot nu toe de verwachtingen waar. De trucks doen het buitengewoon goed. Gemiddeld ruim boven de 1 op 4.”

De nieuwe vrachtwagens van Loogman zijn uitgerust met Predictive Powertrain Control (PPC), waarmee de trucks anticiperen op hoogteverschillen in het traject om zo extra brandstofbesparingen tot vier procent te realiseren. Ook is Mercedes-Benz telematicasysteem FleetBoard actief op de trucks. AC Loogman koos ervoor alle modules in te zetten. Zo kan het bedrijf niet alleen de rijstijl van de chauffeurs monitoren, maar wordt ook het onderhoud tijdig optimaal ingepland dankzij de module uptime.

Daarnaast zijn de trucks via FleetBoard te volgen en voert AC Loogman de massadownload van de tachograaf en de chauffeurskaartdownload via FleetBoard uit. Dankzij de bundeling van FleetBoard-diensten bespaart AC Loogman hier aanzienlijk op. De trucks zijn aangeschaft inclusief een Reparatie en Onderhoudscontract (R&O). R&O wordt uitgevoerd door Mercedes-Benz bedrijfswagendealer Biemond & van Wijk.

AC Loogman uit Amsterdam is sinds 1953 actief in de aardappelenhandel. Allerhande aardappelrassen worden rechtstreeks opgehaald bij de boer en vervolgens naar wens verpakt. Aansluitend worden de aardappels in grote en kleine hoeveelheden geleverd in binnen- en buitenland. Het bedrijf bezit ook een Horeca-afdeling welke levert aan cafetaria’s en restaurants in de omgeving. Momenteel is AC Loogman druk bezig met de realisatie van de nieuwbouw in de Schinkelpolder Aalsmeer.

Begin 2014 is besloten om de aardappelgroothandel te verplaatsen naar Aalsmeer, deels in verband met behoefte aan groei en innovatie en deels in verband met de herstructurering van het Food Center Amsterdam. Eind 2015 verwacht het bedrijf te verhuizen. De horecagroothandel van AC Loogman zal actief blijven vanuit het Food Center en zal in de toekomst haar assortiment uitbreiden met zowel food als non-food artikelen, zoals koffie en schoonmaakproducten.


Bouw Logistic Services kiest voor de trucks van Mercedes-Benz

missing-image NIJKERK - Het wagenpark van Bouw Logistic Services, gevestigd in Nijkerk, werd recentelijk uitgebreid met de eerste trucks van Mercedes-Benz. Het gaat om negen Actros 1936 LS trucks, drie Antos 1824 L trucks en een Antos 2735 LENA...

Bijzondere Actros SilverStar Edition voor Endeavour Group

missing-image DORDRECHT - Onlangs werd een bijzondere Actros SilverStar Edition door Endeavour Group BV in Dordrecht in gebruik genomen. Voor het vervoer van exclusieve auto’s en klassiekers werd niet alleen het paradepaardje van de Merce...

'Trump haalt hard uit naar Mercedes-Benz'

missing-image FRANKFURT - De Amerikaanse president Donald Trump heeft bij het bezoek van de Franse president Emmanuel Macron in april hard uitgehaald naar Duitse autobouwers en in het bijzonder Daimler, moederbedrijf van Mercedes-Benz. Vol...

DON Opleidingen breidt wagenpark uit met vier nieuwe Mercedes-Benz Actros vrachtwagens

missing-image NAALDWIJK - DON Opleidingen heeft onlangs haar wagenpark uitgebreid met vier nieuwe Mercedes-Benz Actros vrachtwagen’s. De nieuwe vrachtwagen’s zijn een mooie aanvulling op het vernieuwde en moderne wagenpark. Zo voldo...

Nieuwe Mercedes-Benz Actros voor Siem Stout B.V

missing-image NIEUWERKERK AAN DEN IJSSEL - Siem Stout B.V. is sinds 1969 uitgegroeid tot specialist op het gebied van tanktransporten. Het familiebedrijf uit Nieuwerkerk aan den IJssel nam daarvoor onlangs een nieuwe Mercedes-Benz Actros 1842 L...

Transportrisico

Rijverboden

maandag 13 augustust/m zondag 19 augustus:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!


Meer rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Uitgelichte Video

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

facebook twitter LinkedIn Pinterest Volg ons op Instagram!

Tip de redactie
Tip de redactie!