Volvo FH 420 8x4 widespread voor Transportbedrijf Hazewinkel & Slebos

Volvo FH 420 8x4 widespread voor Transportbedrijf Hazewinkel & Slebos
31-08-2015 13:22 | Volvo | auteur Redactie [FE]

OLDENZAAL - Transportbedrijf Hazewinkel & Slebos gevestigd in Oldenzaal heeft onlangs een Volvo FH 420 8x4 widespread C-Ride gestuurde asfaltkipper in gebruik genomen. De truck werd geleverd door Volvo Trucks-dealer Nijwa Groep, vestiging Oldenzaal.

De compacte Volvo FH 420 8x4 widespread C-Ride, met een wielbasis van 4,10 meter is uitermate geschikt om op moeilijk bereikbare plaatsen te komen door de wendbaarheid van de truck. Hiervoor heeft Terberg Techniek de achterste as verplaatst en deze (elektrisch-hydraulisch) stuurbaar gemaakt.

Daarnaast zijn de achterassen hydraulisch geveerd en voorzien van waterpas dwarsstabilisatie en kipstabilisatie. De laatste as kan ook worden gebruik in een starre configuratie.

Dankzij de asconfiguratie heeft de Volvo FH een groot laadvermogen en een GVW van 43 ton. De truck is multifunctioneel doordat de kipper ook ingezet wordt als trekkende eenheid voor onder meer diepladers. Walsen, asfaltmachines en diverse grondverzetmachines kunnen hierdoor in één transportbeweging worden vervoerd, waarna de kipper vervolgens wordt ingezet in het asfaltvervoer.

Het bedrijf is ontstaan door een fusie in 1975 van transportbedrijf Hazewinkel en transportbedrijf Slebos-Oude Nijhuis. Het wagenpark bestaat uit 20 trucks in diverse configuraties. Het bedrijf is gespecialiseerd in transport van zand, grind, asfalt, grond, containers en slib. Ook grondverzet behoort tot het dagelijkse werk.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden