Transport Online - Nog steeds lekt zoutzuur uit tankwagen bij The Coatinc Company in Molenhoek

Nog steeds lekt zoutzuur uit tankwagen bij The Coatinc Company in Molenhoek

Nog steeds lekt zoutzuur uit tankwagen bij The Coatinc Company in Molenhoek
31-08-2015 11:24 | Gevaarlijke Stoffen | auteur Redactie [FE]

MOLENHOEK (ANP) - Het ongeluk met de tankwagen met zoutzuur op het terrein van de verzinkerij The Coatinc Company in Mook bij Nijmegen gebeurde op het moment dat de chauffeur de lading aan het lossen was. Door nog onbekende oorzaak ontstond maandag rond 08.40 uur een scheur in de tank van zo'n 30 centimeter. Uit de tankwagen lekt nog steeds veel zoutzuur. De brandweer probeert de wolk met nevelstralen neer te slaan.

De chemische stof zoutzuur kan leiden tot ernstige brandwonden. Wie last krijgt van de luchtwegen of van prikkende ogen doet er goed aan het gebied te verlaten, aldus een brandweerwoordvoerder. Anders dreigt volgens hem een serieuze beschadiging aan de longen. Omwonenden krijgen nog steeds het advies ramen en deuren dicht te houden en binnen te blijven. Mogelijk wordt dat advies in de loop van maandagochtend uitgebreid naar een villawijk in de omgeving.

Intussen proberen specialisten van de brandweer dichter bij de tankwagen te komen. Ze hebben speciale pakken aangetrokken. "We hebben nog geen idee hoe lang het nog gaat duren. In elk geval nog heel lang'', aldus een woordvoerder van de politie Limburg-Noord. In Venlo is een crisiscentrum ingericht.

De grijszwarte wolk trekt richting de provinciale weg Nijmegen - Venlo (N271). De weg is in beide richtingen over zo'n 10 kilometer afgesloten tussen Molenhoek en Plasmolen. Ook het treinverkeer tussen Nijmegen en Venlo is stilgelegd. Medewerkers van ProRail zijn aanwezig om te kijken of aanvullende maatregelen nodig zijn.

Vanuit de buurt is er al geruime tijd kritiek op de verzinkerij die veel te dicht in de buurt van woningen zou staan.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen