Clicky

 
Transport Online - Douane België neemt 1,6 ton cocaïne in beslag

Douane België neemt 1,6 ton cocaïne in beslag

Douane België neemt 1,6 ton cocaïne in beslag
31-08-2015 09:56 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN - In samenwerking met de Franse collega’s onderschepten de Belgische douanediensten tijdens de zomermaanden in totaal 1,6 ton cocaïne in de Haven van Antwerpen. De straatwaarde is geraamd op 62 miljoen euro.

In juni, juli en augustus is respectievelijk 486 kg, 535 kg en 536 kg cocaïne in beslag genomen in containers afkomstig uit Zuid-Amerika.

De smokkel gebeurde via de zogenaamde rip off-techniek waarbij drugs tijdens een transport- of behandelingsfase van de goederenstroom, na vertrek verstopt wordt tussen reguliere goederen om er dan vóór de eindbestemming, terug uitgehaald te worden.

De drugs konden in beslag genomen worden dankzij een nauwe samenwerking tussen de Franse (DNRED) en de Belgische douanediensten, meer bepaald de Administratie Onderzoek en Opsporing.

“Deze belangrijke vangsten bewijzen de efficiëntie van de Belgische en de Franse douanediensten, en de goede samenwerking tussen beiden. Deze samenwerking zal, evenals die met andere buurlanden, nog versterkt worden.”, stelt Minister van Financiën, Johan Van Overtveldt.

De gerechtelijke afhandeling van deze vangsten loopt nog.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden