Clicky


Politie omsingelt demonstranten in Heidenau

Politie omsingelt demonstranten in Heidenau
29-08-2015 00:46 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

HEIDENAU (ANP) - De Duitse politie heeft vrijdagavond opnieuw moeten ingrijpen bij een voormalige bouwmarkt in Heidenau waar vluchtelingen worden opgevangen. Met tientallen wagens sloten ze zo'n honderd extreem-rechtse demonstranten in, die daar protesteerden tegen de komst van de asielzoekers. Het protest was georganiseerd, ondanks dat de rechter een samenscholingsverbod had ingesteld.

Vorig weekend was het ook al onrustig in Heidenau, vlakbij Dresden. Extreem-rechtse demonstranten raakten toen slaags met linkse demonstranten, die juist samen waren gekomen om de vluchtelingen een warm welkom te geven. Ook de linkse mensen waren vrijdagavond weer in Heidenau, maar zij waren de enige partij die van de rechter daar mocht zijn.

De politie omsingelde de groep rechtse demonstranten, zette er een grote schijnwerper op en liet ze vervolgens één voor één buiten de kring stappen. Ze werden op de foto gezet en hun gegevens werden genoteerd. Dat ging zonder veel tegenwerking. Ze krijgen allemaal een omgevingsverbod.