Zorgpremie stijgt volgend jaar met 7 euro

Zorgpremie stijgt volgend jaar met 7 euro
29-08-2015 00:36 | Financieel | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG (ANP) - De zorgpremie stijgt volgens verwachtingen van het ministerie van Volksgezondheid volgend jaar met nog geen 7 euro. Bronnen op het Binnenhof bevestigen berichtgeving daarover bij RTL.

Het tempo van de stijging van de zorgpremie vlakt af. De stijging van iets minder dan 7 euro ligt lager dan de 10 euro waar het ministerie eerder vanuit ging.

Wie er recht op heeft, krijgt een hogere zorgtoeslag. Die stijgt voor veel mensen met 67 euro. Het eigen risico blijft volgend jaar vrijwel gelijk, het wordt alleen aangepast met de inflatie.

De stijging van de zorgpremie in 2016 is een raming. Verzekeraars bepalen uiteindelijk zelf de daadwerkelijke premie. Afgelopen jaren viel de premieverhoging regelmatig lager uit dan het ministerie dacht.

De premies stegen de afgelopen jaren omdat de zorg elk jaar duurder wordt. Die stijging is door minister Edith Schippers van Volksgezondheid met maatregelen wel gematigd, met 12 miljard euro. Was dat niet gebeurd, dan was de premiebetaler dit jaar 150 euro meer kwijt geweest aan premie.

Op basis van de huidige raming betalen mensen met een minimuminkomen in 2016 nog steeds minder aan zorgpremie minus zorgtoeslag, dan in 2006, en ook minder dan ze in 2005 - het laatste jaar van de ziekenfondswet - betaalden.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden