Clicky


Gewonden en arrestaties na ruzie met wapens in Ede

Gewonden en arrestaties na ruzie met wapens in Ede
28-08-2015 12:22 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

EDE - Na een ruzie donderdagavond tussen twee groepen mensen in Ede heeft de politie zes arrestaties verricht. De zes aangehouden personen bleken ook allen verwondingen te hebben opgelopen. Er zou onder meer gestoken zijn met een mes, meldt de politie.

Omstreeks 22.15 uur melden diverse omwonenden bij de politie dat er door meerdere personen zou worden gevochten bij een flat aan de Nieuwe Maanderbuurtweg. Agenten troffen daar bij aankomst een chaotische situatie aan. Er stonden diverse personen op straat waarvan enkele met verwondingen. Ook werd een vernielde auto aangetroffen.

Op basis van een eerste onderzoek werden zes personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de vechtpartij. Het gaat daarbij om drie vrouwen van 20, 21 en 32 jaar uit Ede, een 32-jarige man uit Amsterdam en twee mannen uit Ede van 19 en 20 jaar.

Van de aangehouden verdachten liggen er nog drie in het ziekenhuis. Een van had uit het ziekenhuis weten te ontkomen en heeft zich daarmee aan zijn arrestatie onttrokken, de overige twee zijn ingesloten. Geen van de gewonden is voor zover nu bekend in levensgevaar. De aanleiding tot de ruzie is nog onduidelijk en wordt nader onderzocht.

Uit de eerste getuigenverhoren blijkt dat er diverse omstanders beelden hebben gemaakt van de vechtpartij. De politie vraagt hen deze beelden beschikbaar te stellen voor het onderzoek.

Foto's

  • Rozseboom Ede
    Roseboom Ede