Clicky


Meer dan 70 lichamen in vrachtwagen Oostenrijk

Meer dan 70 lichamen in vrachtwagen Oostenrijk
28-08-2015 09:12 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

WENEN (ANP) - In de vrachtwagen die donderdag is aangetroffen langs een snelweg in Oostenrijk, bevonden zich meer dan zeventig lichamen van vluchtelingen. Dat heeft het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken vrijdag gemeld.

De doden zijn alleen volwassen mannen en vrouwen, er zijn geen kinderen gevonden, meldt de Oostenrijkse krant Krone Zeitung, die over 71 slachtoffers spreekt. Ze zijn waarschijnlijk door verstikking omgekomen. Het exacte dodental wordt later op de dag bekendgemaakt.

"Ze hebben de hele nacht doorgewerkt en ik denk dat alle lichamen er nu uit zijn gehaald'', zei een politiewoordvoerder. "Forensisch onderzoekers zijn nog bezig met de vrachtwagen.''

De vrachtwagen staat bij een gebouw van de douane in Nickelsdorf, waar koelfaciliteiten zijn.

Er zijn aanwijzingen dat de vluchtelingen geprobeerd hebben zichzelf uit de laadruimte te bevrijden. Aan de zijkant van de vrachtwagen zit een meterslange scheur.

De vrachtwagen is vermoedelijk woensdag nog bij de Hongaarse hoofdstad Boedapest geweest. De vluchtelingen waren waarschijnlijk al dood toen het voertuig Oostenrijk binnenkwam.

De politie is intussen met man en macht op zoek naar de mensensmokkelaars die de vluchtelingen in de vrachtwagen hebben gepropt. Het spoor loopt naar Hongarije, maar de smokkelaars zouden Roemenen zijn.