Clicky


Jaguar gezocht na vondst dode op A73

Jaguar gezocht na vondst dode op A73
27-08-2015 16:02 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

ROERMOND (ANP) - De politie kijkt uit naar een Jaguar met drie inzittenden nadat donderdag een dode man op de vluchtstrook van de A73 bij de Roertunnel bij Roermond werd gevonden. De inzittenden van de Jaguar hebben mogelijk iets te maken met de dode, maar meer kan de politie donderdagmiddag nog niet zeggen.

In België is donderdagmiddag de beruchte crimineel Silvia Aquino doodgeschoten. Dat gebeurde op een parkeerplaats van het industrieterrein van Opglabbeek. Op de dader is een klopjacht geopend. Vlaamse media suggereren een verband tussen de moord in België en de vondst van de andere dode man op de A73.

Een woordvoerster van de politie in Limburg zei niet te weten of er een verband is tussen de doden in Roermond en Opglabbeek. Wel zal het rechercheteam dat bezig is met het onderzoek in Roermond kijken of zo’n verband er mogelijk is, aldus deze woordvoerster. Over de doodsoorzaak van de man op de A73 kon de woordvoerster nog niets zeggen.

In het bericht over de Jaguar wordt ook gesproken over een schietpartij. De politie kan niet zeggen of die in België of Nederland zou hebben plaatsgevonden.

De A73 in noordelijke richting bij de Roertunnel is afgezet. Meerdere politiewagens en ambulances staan voor de ingang van de Roertunnel. Het verkeer wordt omgeleid. Als gevolg van de afsluiting vormt zich een lange file.