Clicky

 
Transport Online - 19 miljoen euro voor betere spoorverbinding in de Achterhoek

19 miljoen euro voor betere spoorverbinding in de Achterhoek

19 miljoen euro voor betere spoorverbinding in de Achterhoek
27-08-2015 15:53 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

DEN HAAG - Staatssecretaris Mansveld draagt 9,1 miljoen euro bij aan de aanleg van een dubbelspoor tussen Zevenaar en Didam. Met dit spoor komt er een betere aansluiting op de treinen in Arnhem en een snellere spoorverbinding in de regio. Het bedrag komt bovenop de 10 miljoen euro die de staatssecretaris in 2013 al toezegde.

Snellere verbinding, betere overstap

Het dubbelspoor tussen Zevenaar en Didam wordt aangelegd over een afstand van 4,5 kilometer en moet voor het eind van 2018 gerealiseerd zijn. Tussen Zevenaar en Wehl mogen treinen dan sneller rijden dan nu. De nieuwe spoorverbinding moet zorgen voor minder vertragingen tussen Arnhem en Winterswijk. De huidige verbinding is door het enkele spoor kwetsbaar als er sprake is van incidenten of storingen, waardoor het te lang kan duren voordat de normale dienstregeling weer wordt opgepakt.

Ook blijkt de overstaptijd op treinen in Arnhem voor veel reizigers vaak te krap. Met de nieuwe maatregelen wint de reiziger een paar minuten waardoor de overstap comfortabeler wordt.

De bijdrage aan het nieuwe spoor is onderdeel van het Programma Beter Benutten regionaal spoor. In het kader van dit programma worden op verschillende regionale spoorlijnen in Noord- en Oost- Nederland maatregelen genomen die moeten zorgen dat het aanbod op het spoor beter tegemoet komt aan de behoeften van reizigers. Deze maatregelen worden door zowel het Rijk als door de regio gefinancierd. Aan het dubbele spoor tussen Zevenaar en Didam draagt de provincie Gelderland zelf 34,5 miljoen euro bij.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,081
Diesel2,083

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden