Transport Online - 93 Kögel Cargo Rail trailers voor FERCAM

93 Kögel Cargo Rail trailers voor FERCAM

93 Kögel Cargo Rail trailers voor FERCAM
27-08-2015 12:40 | Trailers | auteur Redactie [FE]

BURTENBACH - FERCAM AG uit Bozen in Zuid-Tirol breidt zijn wagenpark uit met 93 nieuwe Kögel Cargo Rail trailers. Als logistiek dienstverlener biedt FERCAM zijn klanten wereldwijd een compleet spectrum van logistieke diensten. Het bedrijf behoort tot de top van de familiebedrijven in transport en logistiek in Europa.

Met de nieuwe Kögel opleggers die ook geschikt zijn voor railtransport breidt FERCAM AG niet alleen zijn trailerpark uit, maar levert het ook een wezenlijke bijdrage aan de bescherming van het milieu. Door de combinatie van weg en spoor wordt optimaal gebruik gemaakt van het voordeel van railtransport over grote afstanden en de flexibiliteit van een vrachtwagen op het eerste en laatste stuk en wordt de CO2-uitstoot duidelijk gereduceerd.

Kögel Cargo Rail

De voor het multimodale verkeer bestemde opleggers zijn uitgerust met een versterkt chassis. De in het chassis geïntegreerde grijperkanten en dekzeilen van aramideweefsel met grijpertangen zorgen ervoor dat de Cargo Rail geschikt is voor railtransport. Bovendien is de Kögel Cargo Rail ontworpen voor flexibele verlading op de meest gangbare goederenwagons.

Voor een optimale ladingzekering zijn er in het VarioFix geperforeerde stalen buitenframe 13 paar sjorringen met elk 2000 kg trekkracht per ring beschikbaar. Uiteraard zijn de opleggers gecertificeerd conform DIN EN 12642 code XL. Zoals bij alle Kögel voertuigen wordt het gehele frame langdurig tegen corrosie beschermd door de nano-keramische KTL-coatingtechnologie met daarbovenop een deklaag.

De wensen van FERCAM

Op aanvraag zijn de nieuwe opleggers uitgerust conform Daimler-richtlijn 9.5. Daartoe behoren onder andere de palletaanslag en dubbele voorwand. Bovendien zijn de trailers voor railtransport met een naar boven opklapbaar en vast te zetten stalen onderrijbeveiliging en aluminium luchtreservoirs uitgerust.

Voor alle opleggers is er een brandblusser onder druk met een passend bevestigingspunt op de langsliggers gemonteerd. Naast FERCAM met grote letters op de dekzeilen staan er op de portalen van de oplegger natuurlijk bekende en opvallende logo’s.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 10 mei t/m zondag 16 mei

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,893
Diesel1,522

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen