Clicky


Grote bedrijfsbrand bij Exsta in Waalwijk

Grote bedrijfsbrand bij Exsta in Waalwijk [+foto]
27-08-2015 11:51 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

WAALWIJK (ANP) - Een grote brand heeft donderdag een bedrijf in Waalwijk getroffen. Toen de brand op zijn hoogtepunt was, kwamen grote zwarte rookwolken uit de loods en sloegen de vlammen uit het dak. De brandweer meldde rond 13.00 uur dat de brand ,,nagenoeg onder controle'' was. De verwachting is dat het bluswerk wel nog uren gaat duren.

In eerste instantie liet de brandweer weten dat de brand woedde bij het bedrijf Exsta, maar het bleek om een gebouw daarnaast te gaan. Diverse bedrijven in de buurt werden uit voorzorg ontruimd.

In de grotendeels uitgebrande loods stonden zo'n tien auto's en materiaal van evenementenbureaus. Om wat voor spullen het precies gaat, is onduidelijk. "Waarschijnlijk liggen er spullen van rubber en kunststof, dat verklaart de dikke, zwarte rook'', aldus een woordvoerster.

De brandweer rukte uit met veel mensen en materieel, waaronder een hoogwerker en een schuimblusvoertuig. Wegen in de omgeving werden afgesloten, maar voor het verkeer op de A59, die in de buurt ligt, had de brand geen gevolgen. Ook raakte niemand gewond. Het pand raakte wel ernstig beschadigd.