Afsluitingen A7 wegens wegwerkzaamheden

Afsluitingen A7 wegens wegwerkzaamheden
27-08-2015 11:26 | Wegwerkzaamheden | auteur Redactie [FE]

OUDENDIJK - Rijkswaterstaat voert van 28 augustus tot 13 september 2015 onderhoud uit aan beide bruggen in de A7 bij Oudendijk. De voegovergangen van de brug worden vervangen. Overdag rijdt het verkeer via versmalde rijstroken langs de werkzaamheden; in de nachtelijke uren is steeds een rijstrook beschikbaar.

Afsluitingen

De werkzaamheden worden gefaseerd en per rijbaan uitgevoerd zodat de A7 niet volledig afgesloten hoeft te worden. De planning kan wijzigen bij slechte weersomstandigheden. 

Werkzaamheden in de rijbaan richting de Afsluitdijk: Vrijdag 28 augustus 20.00 uur tot uiterlijk zondag 6 september 06.30 uur

Van vrijdag 28 augustus 20.00 uur tot maandag 31 augustus 05.00 uur wordt het verkeer via de vluchtstrook geleid. Vanaf maandag 31 augustus 05.00 uur tot uiterlijk zondag 6 september 06.30 uur zijn weer twee rijstroken voor het verkeer beschikbaar. De rijstroken worden tijdelijk versmald. 

Tijdens de tweede periode vinden de werkzaamheden plaats in de nachtelijke uren (van 20.00 tot 06.30 uur) waarbij steeds één rijstrook wordt afgesloten. 

Werkzaamheden in de rijbaan richting Amsterdam: Vrijdag 4 september 20.00 uur tot uiterlijk zondag 13 september 05.30 uur

Van vrijdag 4 september 20.00 uur tot maandag 7 september 05.00 uur wordt het verkeer via de vluchtstrook geleid. Vanaf maandag 7 september 05.00 uur tot uiterlijk zondag 13 september 05.30 uur zijn weer twee rijstroken voor het verkeer beschikbaar. De rijstroken worden tijdelijk versmald. 

Tijdens de tweede periode vinden de werkzaamheden plaats in de nachtelijke uren (van 19.00 tot 05.30 uur) waarbij steeds één rijstrook wordt afgesloten.

Omleidingen

Tijdens de werkzaamheden blijft er altijd één rijstrook voor het verkeer open. Er worden om die reden geen omleidingsroutes ingesteld. Wel worden op verschillende wegen diverse adviesroutes ingesteld voor het doorgaande verkeer.

Hinder beperken

Weggebruikers moeten rekening houden met een extra reistijd van ongeveer 10 minuten. Wij doen er alles aan om hinder tot een minimum te beperken. Zo blijft er altijd één rijstrook open voor verkeer en werken we ’s nachts door, wanneer er minder verkeer op de weg is.

Wegwerkzaamheden: veiligheid voorop

Rijkswaterstaat werkt dagelijks aan vlot en veilig verkeer. Daarvoor zetten wegwerkers en onze weginspecteurs zich dag en nacht in. Veiligheid staat hierbij voorop. 

Zo beveiligen we locaties waar werkzaamheden plaatsvinden of een incident is geweest. Dit doen we bijvoorbeeld met een rood kruis boven de weg en een gele pick-up schuin op de weg. Of met de inzet van een botsabsorber die bij een eventuele aanrijding de klap opvangt. 

Ook u kunt als weggebruiker een bijdrage leveren aan de veiligheid van wegwerkers én uzelf: volg de aanwijzingen en respecteer de snelheidslimiet.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,801
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden