Transport Online - Twaalf mensen vast na explosies Tianjin

 


Twaalf mensen vast na explosies Tianjin

Twaalf mensen vast na explosies Tianjin
27-08-2015 10:22 | Algemeen | auteur Redactie [FT]

TIANJIN (ANP) - China heeft twaalf mensen opgepakt die betrokken zouden zijn geweest bij de verwoestende explosies in de havenstad Tianjin, twee weken geleden. Onder hen zijn een aantal topmannen van het bedrijf dat de eigenaar is van de terminal waar de ramp gebeurde, schrijft het Chinese staatspersbureau Xinhua donderdag.

Het gaat volgens de politie onder anderen om de bestuursvoorzitter, vicevoorzitter en drie plaatsvervangende managers. Eerder werden al het hoofd en twee topmanagers opgepakt. Een hoge overheidsambtenaar die aan de leiding stond van het bedrijf dat toezicht houdt op de arbeidsveiligheid, is woensdag ontslagen en wordt verdacht van corruptie.

Daarnaast doen de autoriteiten onderzoek naar elf ambtenaren en havenbestuurders. Zij zouden geen toezicht hebben gehouden.

Dodental

Het dodental door de twee grote explosies is inmiddels opgelopen tot 139. Veel van hen waren hulpverleners. 34 mensen worden nog vermist. De ontploffingen veroorzaakten bovendien een enorme ravage. Meer dan 3600 autowrakken en 1677 containers zouden zijn verwijderd uit het rampgebied.

Het getroffen bedrijf werkte met gevaarlijke chemicaliën. Het lijkt erop dat bij een eerste brand het bluswater van de brandweer een chemische reactie in gang heeft gezet. Dat leidde tot een verwoestende vuurbal.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,592
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden