Clicky


Zuinigste vrachtwagen van Scania op Transport Compleet Gorinchem

Zuinigste vrachtwagen van Scania op Transport Compleet Gorinchem
27-08-2015 09:23 | Transport Compleet | auteur Redactie [FE]

BREDA - 'De zuinigste truck'. Een claim die bij de Zweedse ingenieurs vaak de revue passeert. En niet alleen in het noorden van Europa. Scania heeft momenteel met de 410 en 450 pk Euro 6 motoren de zuinigste truck op de markt. Onderbouwd door de Green Truck Award 2014, vele brandstofrecords op Europese perstestroutes en vele zuinige praktijkkilometers van transporteurs door heel Europa.

Bezoekers van Transport Compleet Gorinchem kunnen zich in een gezellige ambiance laten informeren over hoe na de acht procent besparing met de introductie van de Scania Streamline men er in slaagde om het brandstofverbruik opnieuw tot drie procent te verlagen. En de ontwikkelingen houden niet op. Scania gaat altijd verder.

De brandstofbesparing wordt bereikt door een groot aantal technische innovaties. De Streamline cabine zorgt voor een optimale stroomlijning en in combinatie met de derde generatie Euro 6 motoren, Opticruise versnellingsbak met economy modus en Scania Active Prediction (slimme cruise control op basis van GPS data) wordt extra brandstof bespaard.

De 450 pk Euro 6 motor is, net als de 410 pk versie, leverbaar met SCR-only als nabehandeling. In combinatie met de vrijloop retarder, brandstofbesparende olie en de vernieuwde ecoroll worden er wederom extra procenten bespaard. En niet te vergeten, de zuinigste truck verdient de zuinigste chauffeur. Vandaar dat elk nieuw voertuig afgeleverd wordt met een uitgebreide aflevertraining, meetellend voor de 35-urige nascholing.

Silver Griffin – Limited edition

In Gorinchem zal de exclusieve Silver Griffin uiteraard niet ontbreken op de stand. Deze truck kenmerkt zich door ultieme luxe, design en prestatie met veel oog voor detail. In totaal worden er 100 geproduceerd, met de 580 en 730 pk sterke V8 Euro 6 motor, elk met een uniek serienummer en verkrijgbaar als trekker en bakwagenchassis.

Zeer compleet Euro 6 motorenaanbod

Scania biedt een complete Euro 6 range aan met keuze uit motoren van 250 tot en met 730 pk, met uitsluitend SCR of een combinatie van SCR en EGR. In totaal zijn er achttien verschillende Euro 6 motoren, waaronder ook Euro 6 (LNG) gasmotoren en vijf motoren van 320, 360, 450, 490 en 580 pk die geschikt zijn voor blends tot 100 procent biodiesel.

Het is deze visie op een duurzaam productprogramma die Scania plek 38 heeft opgeleverd in de lijst van de honderd meest duurzame bedrijven ter wereld. Dankzij de continue doorontwikkeling heeft Scania momenteel met de Streamline de meest zuinige truck in de markt. In Gorinchem zal ook een Scania LNG Euro 6 te zien zijn met handgeschakelde versnellingsbak. 

Partsline: Manufacturers Quality Only

Direct naast de Scania stand staat Partsline - Truck & Trailer Parts en Services. Partsline neemt de zorg voor het onderhoud en de reparatie van het voertuigpark van de klant over.

Foto's

  • Marc Sanders
  • VDS
    VDS
  • Feenstra
    Feenstra Logistics & Transport
  • Emaus