Clicky


Schutter VS Vester Flanagan dood na moord op ex-collega's

Schutter VS Vester Flanagan dood na moord op ex-collega's
26-08-2015 20:26 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

BEDFORD (ANP) - De man die woensdag in de Amerikaanse staat Virginia een cameraman en verslaggeefster van omroep WDBJ7 doodde, heeft zich langs een snelweg ten zuidwesten van Washington van het leven beroofd. Hij werd in kritieke toestand in een ziekenhuis opgenomen, maar overleed daar enkele uren later. Dat meldden de Amerikaanse autoriteiten.

Het gaat om een mogelijk verbitterde ex-collega, Vester Flanagan. Flanagan heeft de moordaanslag gefilmd en de beelden verspreid. De omgekomen slachtoffers zijn de 24-jarige Alison Parker en de 27-jarige Adam Ward. Op de beelden van Ward zijn schoten te horen. De camera valt op de grond en de verslaggeefster probeert nog weg te rennen.

De slachtoffers waren bezig met een interview in een winkelcentrum bij een jachthaven aan een stuwmeer in het zuidwesten van Virginia. Ze werkten aan een reportage over toerisme in de streek. De vrouw die ze daar vragen over stelde, Vicky Gardner, werd ook door kogels geraakt en ligt in een ziekenhuis. Haar toestand is stabiel.

Het is niet duidelijk wat precies het motief was van de Afro-Amerikaanse Flanagan. Hij heeft bij verschillende werkgevers geklaagd gediscrimineerd te worden en daar rechtszaken over gevoerd. Hij werkte eerder in Virginia bij WDBJ7 onder de naam Bryce Williams en is daar om onbekende redenen ontslagen.

Woensdag vluchtte hij na de moordpartij in een auto over de snelweg richting Washington. Daar sloeg hij de hand aan zichzelf.

De twee omgekomen slachtoffers waren beiden verloofd met collega's bij de lokale zender. Ward was verloofd met producer Melissa Ott en Parker met presentator Chris Hurst.