Transport Online - De Lijn plaatst opnieuw grote order bij VDL Bus & Coach

De Lijn plaatst opnieuw grote order bij VDL Bus & Coach

De Lijn plaatst opnieuw grote order bij VDL Bus & Coach
26-08-2015 17:07 | Nieuw Materieel | auteur Redactie [FE]

EINDHOVEN - Het Belgische personenvervoersbedrijf De Lijn heeft opnieuw een grote order geplaatst bij VDL Bus & Coach, onderdeel van VDL Groep te Eindhoven. In totaal omvat de bestelling 76 openbaarvervoerbussen: 67 Citea’s SLE en 9 Citea’s SLFA (gelede bussen). Daarnaast is er vooruitzicht op uitbreiding van deze order begin 2016 met nog eens 121 Citea’s SLE en 10 rijschoolbussen, Citea’s SLE met een tweede set pedalen voor de rij-instructeur.

De nieuwe bussen worden geproduceerd bij VDL Bus Roeselare in België en begin 2016 geleverd. Ze zullen op diverse lijnen in Vlaanderen worden ingezet. Na de bestelling van 120 hybride stadsbussen is dit de tweede grote bestelling die De Lijn bij VDL plaatst in minder dan twee jaar tijd.

Het overgrote deel van de order van De Lijn bestaat uit Citea’s SLE, waarbij LE staat voor Low Entry. De lagevloerconstructie bij de in- en uitstapdeur zorgt voor optimale toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en passagiers met kinderwagens. De Citea’s SLE voor De Lijn hebben een lengte van 12 meter en bieden plaats aan 110 personen (37 zitplaatsen en 73 staanplaatsen).

De gelede Citea’s SLFA (Low Floor Articulated) hebben een lengte van 18 meter en zijn uitgevoerd met 47 zitplaatsen en 114 staanplaatsen. In het gedeelte voor de geleding is een groot platform dat tegelijkertijd plaats biedt aan een rolstoel en aan een kinderwagen. Bij de inrichting van de Citea SLFA is veel aandacht besteed aan de doorstroming van en naar de in- en uitstapdeuren. Airconditioning zorgt bij beide modellen voor extra reiscomfort. De nieuwe bussen zijn volgens De Lijn een verbetering voor onder meer het brandstofverbruik, de milieu-impact, de toegankelijkheid en het comfort.

De Lijn is de commerciële naam van de Vlaamse Vervoermaatschappij, een autonoom overheidsbedrijf voor het stads- en streekvervoer met bus en tram in Vlaanderen. De Lijn streeft naar kwaliteitsvol en klantgericht openbaar vervoer. Daarbij wordt veel aandacht besteed aan een stipte, betrouwbare en snelle dienstverlening met voldoende capaciteit, frequentie en veiligheid.

In totaal zijn hier zo’n 10.500 mensen tewerk gesteld. Ongeveer 8.100 daarvan werken bij de V.V.M. De Lijn. De overige 2.400 werken bij busondernemingen die rijden in opdracht van de V.V.M. De Lijn.

Foto's

  • J.Roeland
    VDL

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,821
Diesel1,496

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions