Clicky


Vijftig lijken in vluchtelingenboot

Vijftig lijken in vluchtelingenboot
26-08-2015 16:59 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

ROME (ANP) - Circa vijftig lijken zijn woensdag aangetroffen in het ruim van een boot met migranten voor de kust van Libië. Bovendien zijn ruim vierhonderd mensen op die boot in veiligheid gebracht door de bemanning van een Zweeds marineschip, meldde het Italiaanse persbureau ANSA. De slachtoffers zijn waarschijnlijk gestikt in rook uit de machinekamer.

Het Zweedse marineschip Poseiden maakt deel uit van de Europese Operatie Triton, die onder Italiaanse leiding wordt uitgevoerd door de grensbewakers van Frontex. Dat Europese agentschap moet de migranten van de Europese kusten weghouden en patrouilleert daarom voor de kust van Noord-Afrika. Door het kalme weer op zee varen momenteel veel boten met migranten uit, vooral richting Italië en Griekenland.

Het is opnieuw een ernstig vluchtelingendrama. Talrijke mensen uit Afrika, het Midden-Oosten en Afghanistan betalen veel geld om over zee naar Europa te worden gesmokkeld. Dat gaat erg vaak mis door ongeschikte vaartuigen of door smokkelaars die te kwader trouw zijn.