Clicky


VID: 'Weerhinder voor verkeer houdt aan'

VID: 'Weerhinder voor verkeer houdt aan'
26-08-2015 10:05 | Weer | auteur Redactie [FE]

LIJNDEN - Het verkeer blijft de komende dagen last houden van het slechte weer. Dat betekent dat vooral de donderdagavondspits potentie heeft uit te groeien tot een zware jongen. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst woensdag.

Woensdag trekken vanaf het einde van de middag enkele forse buien het westen van het land binnen. Het KNMI heeft opnieuw code geel afgegeven. Het lijkt erop dat de buien zich groeperen in een lijn. Vooral na de piek van de avondspits gaat het los.

De situatie doet denken aan afgelopen maandag. De VID voorziet opnieuw vooral problemen in het pad van de buien door wateroverlast, aquaplaning en windstoten. Vanwege het te lokale karakter en de timing na de avondspits blijft de spitspiek binnen de perken.

Drukkere donderdag

Donderdag is een ander verhaal. Dan lijken alle ingredienten voor een drukke avondspits aanwezig. Een omvangrijk regengebied trekt al activerend over het land. In combinatie met steeds meer mensen die na de vakantie weer aan het werk zijn is de kans op drukte groot.

De laatste keer dat er meer dan 250 kilometer file stond was op donderdag 4 juni. Toen leidden diverse ongelukken tot een erg drukke spits. Mocht het donderdag tot zoveel regen komen, dan gaan we voor het eerst sinds 4 juni de 250-kilometer barriere weer eens doorbreken.