Clicky


Opnieuw gevaarlijke onweersbuien verwacht

Opnieuw gevaarlijke onweersbuien verwacht
26-08-2015 09:31 | Weer | auteur Redactie [FE]

ZEIST (ANP) - Zware regen- en onweersbuien trekken woensdagmiddag en avond over Nederland. Weeronline.nl waarschuwt dat de buien lokaal erg gevaarlijk kunnen worden en mogelijk gepaard gaan met zeer zware windstoten van meer dan 100 km per uur. Het zwaartepunt ligt in de kustgebieden, aldus een woordvoerder woensdag.

Ook is er een kleine kans op windhozen. In korte tijd kan veel regen vallen en zijn grote hagelstenen mogelijk.

Zeer nat

Lokaal is in augustus al tweeënhalf keer de normale hoeveelheid regen gevallen in deze maand. Gemiddeld over het land zal augustus als zeer nat de boeken in gaan met circa 127 mm neerslag, terwijl 78 mm normaal is. Lokaal kan de neerslag in augustus zelfs oplopen tot 200 mm, aldus het weerbureau.

Donderdag wordt er langdurig regen verwacht. Pas vrijdag klaart het weer op, waarna het in het laatste weekeinde van de meteorologische zomer weer fraai weer wordt. Zaterdag is er veel zon met temperaturen van 23 in het noorden en 28 graden in het zuiden. Lokaal is onweer mogelijk. De verwachtingen voor zondag zijn nog onduidelijk. Waarschijnlijk begint de dag met regen- en onweersbuien, waarna de zon gaat schijnen en het broeierig warm wordt tot 30 graden in het zuiden.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions