Clicky


Holleeder wilde tv-journalist worden

Holleeder wilde tv-journalist worden
25-08-2015 13:30 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

HILVERSUM (ANP) - Willem Holleeder wilde als parlementair verslaggever aan de slag voor omroep PowNed. Dat zegt PowNed-presentator Dominique Weesie in het televisieprogramma Argos TV-Medialogica, dat dinsdagavond wordt uitgezonden. Holleeder wilde samen met presentator Rutger Castricum optrekken op het Haagse Binnenhof.

"Samen zouden ze naar Den Haag gaan om parlementaire reportages te gaan maken", vertelt Weesie in het programma. "Als een staatssecretaris of minister niet met het juiste antwoord kwam, tegenover Rutger in de microfoon, dan zou hij nog even verhaal komen halen. Dat was wat hij op zijn netvlies had staan."

Holleeder aasde op een jaarcontract. PowNed ging er niet op in en ook Castricum was niet enthousiast over een samenwerking met de Heineken-ontvoerder. Weesie had de 'topcrimineel' benaderd om een promotiefilmpje te laten inspreken.

Knuffelcrimineel

Holleeder had eind januari 2012 de jarenlange straf uitgezeten die hem was opgelegd wegens afpersing van een aantal zakenlieden. Daarna ontwikkelde hij zich tot Bekende Nederlander, onder meer door een column in weekblad Nieuwe Revu en een optreden in het tv-programma College Tour.

"Hij was hot op dat moment", zegt Weesie. "Toen leek het ons een aardig idee hem achter de desk neer te zetten en op ietwat dreigende toon een promo te laten inspreken: 'Ik zou maar kijken als ik jou was'." Holleeder kwam langs op kantoor en sprak toen zijn ambitie uit.

In het tv-programma van de VPRO en omroep Human, te zien op NPO2, wordt onderzocht "hoe Holleeder kon uitgroeien tot een knuffelcrimineel".