Clicky


D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg op werkbezoek bij Rotra en Ewals Cargo Care

D66-Europarlementariër Matthijs van Miltenburg op werkbezoek bij Rotra en Ewals Cargo Care
25-08-2015 09:22 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DOESBURG/VENLO - Op vrijdag 28 augustus gaat D66-Europarlementarier Matthijs van Miltenburg op uitnodiging van Transport en Logistiek Nederland (TLN) op werkbezoek bij twee grote spelers in de Europese transportsector. Van Miltenburg zal in de ochtend een bezoek brengen aan transportbedrijf Rotra in Doesburg en aansluitend in de middag aan Ewals Cargo Care in Venlo.

Hij zal met de bedrijven spreken over de verduurzaming en innovatie van transport binnen de Europa en de knelpunten die de bedrijven tegen komen binnen de EU. "Voor transportbedrijven is het ontzettend belangrijk dat regelgeving in heel Europa hetzelfde is. Als er nou een sector is die grensoverschrijdend werkt dan is het deze wel. Ik ben erg benieuwd naar hun ervaringen en hoor graag op wat voor manier ik ze kan ondersteunen in hun werk."

Duurzaam vervoer

Van Miltenburg is de transportwoordvoerder voor D66 in het Europees Parlement en zet zich onder andere in voor de verduurzaming van vervoer.

"Via innovatieve oplossingen zoals multimodaal goederenvervoer en gebruik van ecocombi's kan transport veel schoner en efficiënter gemaakt worden. Veel bedrijven zoals Rotra en Ewals Cargo Care hebben eigen initiatieven om hun vervoer duurzamer te maken. Dat is goed voor het milieu en de portemonnee. Niet alleen vanuit nationaal niveau maar juist ook vanuit Europees niveau moeten die initiatieven gesteund worden", aldus van Miltenburg.